Welkom bij Mary`s Spray-tan

image1image2

Wij geloven in dit slimme alternatief voor de zon of zonnebank. Hetzelfde effect maar dan zonder de gevaren van Uv-straling! Het geeft je in 10 minuten een prachtig bruine huid. Omdat het (voor de Benelux) een relatief nieuwe techniek is, vertellen wij je graag wat meer over de behandeling.

Daarom spray tanning

√ Direct een gebruinde huid
√ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit
√ Het is snel, spray tanning duurt 10 -15 minuten
√ Natuurlijk resultaat
√ Geweldig voor bruiloften,gala`s,evenementen
√ Bruin naar je vakantiebestemming
√ Kleur afgestemd op jouw teint
√ Goed voor je huid!
√ Verdoezeld oneffenheden, cellulites, striae en adertjes
√ Je wordt nog steeds bruin van de zon zelf
√ De spray tan kleur is gemiddeld 1-2 weken zichtbaar
√ Een spray-tan vervaagt geleidelijk

Hoe werkt een Spray-tan

De spray tanning reactie is vergelijkbaar met hoe een appel bruin wordt wanneer je er een hap van neemt. Het is een oxidatie proces (van de dode huidcellen). Je kunt kiezen uit bronzing liquids met verschillende DHA percentages welke de uiteindelijke kleur bepalen. De liquid reageert met de bovenste laag van de huid, het duurt slechts 5-7 dagen, in die tijd verlies je langzaam de dode huidcellen en vervaagt de kleur. Doordat de druk laag is, blazen de HVLP machines de spray tan oplossing zacht op de huid zodat de tanning vloeistof mooi en gelijkmatig over de huid verneveld wordt. Je krijgt er fantastische streeploze resultaten door.

Welke Spray-tan? 

image3

Teints: licht (8%) | medium (10%) | donker (12%) | ultra donker (14%)
Inwerktijd: 1 uur – 8% | 2 uur – 10% | 3 uur – 12%
Werking: Je kan de kleur veranderen! Handig voor als je het lastig vindt een kleur uit te kiezen. Na de behandeling kom je er donker uit (12-14%) wil je de kleur zo houden, dan mag je deze minimaal 3 uur in laten werken. Wil je toch lichter? Dan spoel je de spray na 1-2 uur eraf.

image4

Vani-T producten zijn als enige in Nederland met Ecocert goedgekeurd DHA (organisch gecertificeerd). Vani-T heeft ook een rapid-tan, Velocity. Dit is onze meest verkochte tan en dat is niet voor niks! Het is de ‘s werelds snelst inwerkende lotion, welke ook nog eens een intens prachtige kleur geeft. Douchen kan al na een inwerktijd van: 1-3 uur. Ook geschikt voor de meest gevoelige huidtypen. Gelijktijdig met het inwerken van deze spray krijgt je huid een boost van Vitamine C, dat huidveroudering tegen zal gaan.

image5

Whitetobrown is 1 van onze topmerken en is speciaal ontwikkeld om je een egale, sexy, onberispelijke, goudbruine tanning te bezorgen.

Whitetobrown tanning vloeistoffen bevatten Aloë Vera, Vitamine E en vochtinbrengende elementen. Whitetobrown past zich aan je individuele behoeften aan, met verschillende tinten en kleurdiepten en bevat bovendien ook nog een bronzer.

Vita Liberata

 

Vita Liberata, de tan van de ‘A’ lijst. Dit is een luxueuze organische spray tan vloeistof, welke geurloos en parabenenvrij is. Kenmerkend is dat het niet plakkerig aan voelt en heel mooi egaal vervaagt. Met botanische extracten als Meloen, Hyaluron, granaatappel, framboos, zoethout, druif, Gingko Biloba en zijde. En is perfect voor het lichte huidtype en geeft een mooie subtiele natuurlijke teint.

Voor het beste en langste resultaat adviseren wij het volgende:

Voor de Spray Tan:

 1. Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst 1 à 2 dagen vooraf met een goede bodyscrub om loszittende dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Gebruik geen oliehoudende producten. Heb je geen scrub? Geen probleem,je kan ook na je douchegebruik je huid stevig afdrogen,dat heeft ook een licht scrubbend effect.
 2. Wacht een uurtje met een spray-tan behandeling wanneer je gedoucht,gezwommen of gesport hebt. De spray hecht zich het best aan een licht zure huid.
 3. Scheren (8 uur), harsen (24 uur) voor de behandeling (anders is je huid te gevoelig).

Dag van de Spray Tan:

 1. Spoel zo kort mogelijk voor de tanning uw lichaam goed schoon met alleen warm water!
 2. Gebruik op de dag van de spray tanning geen vloeibare make-up of dagcrème, zodat de huidcellen 100% droog en schoon zijn. (mascara,lipstick mag blijven zitten.)
 3. Gebruik geen bodylotion , deodorant of parfum meer tot na de sessie.
 4. Draag donker ondergoed of badkleding tijdens de sessie (op 30*C volledig uitwasbaar)
 5. Regent het? Neem een paraplu mee!

image6

Tijdens de Spray Tan:

Je beslist zelf wat je aan wilt,een bikini of een zwembroek. Wil je geen bandjes zien maar vindt je het niet prettig halfnaakt te staan? Houd dan gewoon je bikini top of bh aan en doe de bandjes omlaag. De spray is volledig uitwasbaar.

Heb je liever een full- body dekking dan mag je ook naakt of topless zijn. De keuze ligt bij jou!

Na de Spray Tan:

 1. De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te ontwikkelen. De inwerkperiode ( 3-8 uur afhankelijk welke spray tan je kiest)Daarom adviseren wij loszittende donkere kleding (huis-,joggingpak) en geen bh te dragen.(Je kan wel een topje of bandeau dragen) Houd hier rekening mee!. Dan kan de spray alle ruimte krijgen om in te trekken, de vloeistof kan in het begin nog wat af geven.
 2. Wacht even met het nemen van een bad of een douche meteen na de spray-tan sessie. De spray-tan vloeistof krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal (3-8) uur na de behandeling mag je weer afspoelen. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden,dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.
 3. Na de spray-tan sessie dien je intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van een sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray-tan ,wordt afgeraden.
 4. Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een vochtinbrengende douchegel of olie te gebruiken, Jezelf afdeppen , en na het douchen een extra vochtinbrengende crème / bodylotion (zoals WhitetoBrown Extend) op de gebruinde huid aan te brengen , liefst twee maal daags .
 5. Wij adviseren het gebruik van sauna en baden , scrubben en het gebruik van een ruwe spons/handdoek te vermijden. Dit versnelt namelijk het afschilferen van de huid.

image8Gebruik Whitetobrown Extend iedere dag na een spray tan behandeling en houd je net verkregen bruine teint langer vast! De naam zegt het al: deze lichte crème werkt als een verlenging op je spray tan. Bevat Shea boter, Vitamine E en de werkzame stof DHA. Dit product kan ook dagelijks gebruikt worden om een sun-kissed look te verkrijgen.

Veelgestelde vragen

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid (hoornlaag= dode huidcellen) met de aminozuren waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia

Is spray-tanning voor iedereen geschikt?

Er zijn geen nadelige effecten. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, of tijdens een antibiotica kuur.

Als je last hebt vitiligo, is het juist de goed om een spray-tan te nemen. Het pigmentverschil na een spray-tan behandeling is een heel stuk minder.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Hoe lang blijft de kleur?

Afhankelijk van je huidverzorging en je huidtype blijft de teint ca. 6 tot 7 dagen behouden. Herhaal je de behandeling daarna dan bouwt zich een diepere kleur op. Gebruik je de speciale tan extenders of een vochtinbrengende crème dan heb je nog langer plezier van je mooie kleur.

Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray-tan boek?

Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray-tan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald. Vraag bij je salon of zij ook een ‘Nabehandeling’ aanbieden: een spray tan tegen een gereduceerd tarief, mits je binnen die 5 tot 7 dagen terugkomt.

bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag bij jouw salon naar de mogelijkheden en benoem het effect dat je wilt bereiken.

Waarom wordt ik bruiner van spray-tanning dan van zelfbruinings producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistof veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Als je gaat trouwen

Indien je gaat trouwen kun je het beste 2 à 3 dagen voor de bruiloft een spray-tan behandeling nemen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij. Tevens adviseren wij je altijd op voorhand een proeftanning te ondergaan, zodat wij samen met jou de juiste teint uit ons gamma kunnen selecteren.

Spray-tanning tijdens de zwangerschap

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden dat zowel jij als je cliënten geen spray tan behandeling moeten ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een spray tan te boeken.

Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).

Kan ik na het gebruik van spray-tanning in de zon?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

 

Word ik oranje, krijg ik vlekken?

Bij het gebruik van onze WhitetoBrown en Velocity producten word je niet oranje en krijg je geen vlekken. Ook zijn er lotions voor verschillende huidtypen.

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag bij jouw kapsalon naar de mogelijkheden en benoem het effect dat je wilt bereiken.

Tarieven

Een betaalbare spray-tan, maar wel het beste resultaat!

Wij garanderen jou A-kwaliteit lotions, tegen de beste prijs.

1 persoon full body  € 22,50
2 personen (of meer) tegelijk full body p.p.  € 20,00
Alleen bovenkant (inclusief gezicht)/ of alleen benen  € 12,50
 
Keuze uit de onderstaande lotions:
Whitetobrown
Vani-T Velocity Rapid
Vita Liberata
10 rittenkaart regulier  € 212,50
Ook hebben we verschillende huidverzorgende producten te koop waarmee u de kleur langer kunt behouden.
image9
Onze 10 rittenkaart!

Cadeau tip!

Spray-tan cadeau bonnen

image10

Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!